Demo

Over ons

Toonkunst Zutphen en omstreken is een gemengde koorvereniging, opgericht in 1874 onder de paraplu van de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Toonkunst. Het koor telt momenteel ongeveer 90 leden en is daardoor in staat grote werken uit te voeren zoals: Matthäus Passion van Bach, het Requiem van Mozart maar ook werken van onder meer Händel, Puccini, Fauré en Mendelssohn.

hanslamersHans Lamers, dirigent
Hans Lamers is sinds 1997 als dirigent verbonden aan het Toonkunstkoor en sinds 2004 ook aan het Toonkunst Pluskoor. Hans studeerde orkest en koordirectie (einddiploma UM) aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Naast dirigent van de Toonkunstkoren is hij ook vaste dirigent van het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) en als dirigent werkzaam bij de “Osse Opera Vereniging”. Verder wordt hij regelmatig uitgenodigd als gastdirigent, cursusleider of jurylid.
FloorlanzFloor Lanz, repetitor
Floor Lanz studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, waar zij in 1980 haar solodiploma behaalde bij Jacques Hendriks, gevolgd door de speciale aantekening op dit diploma voor kamermuziek en begeleiden/correpetitie bij Elizabeth van Malde in 1982.
Reeds tijdens haar studie was ze zeer actief als concertpianiste/begeleidster en gaf concerten in binnen- en buitenland. Ze maakte onder andere een tournee met het Wereldjeugdorkest onder leiding van de Italiaanse dirigent Marcello Viotti.
Zij ontwikkelde zich tot een veelgevraagd pianiste en correpetitor.

Een greep uit haar muzikale loopbaan: ze werkte vele jaren bij diverse opera-operette- en musicalverenigingen/koren (o.a. GOOG Vocaal Ensemble), speelde kamermuziek met onder andere leden van Het Gelders Orkest HGO), begeleidde masterclasses zang van onder meer Caroline Kaart en de Zwitserse bariton Bruno V. Nünlist en begeleidde operazangers als Charlotte Margiono en Nanco de Vries.

Op dit moment is ze als repetitor/pianiste verbonden aan operakoor Opera Gelderland Oost, operavereniging de Osse Opera Vereniging, oratoriumkoor Toonkunst Zutphen, als muzikaal leider/pianiste aan muziektheatergroep Tabula Rasa en als orkestpianiste aan HGO.
Verder maakt ze deel uit van Incanto Music Management, een organisatie opgericht door sopraan Janine Pas, die in binnen- en buitenland cursussen en masterclasses organiseert voor jong zangtalent. Ze werkte daarbij met dirigenten als de Spaanse dirigent Diego Martin Etxebierra (Carmen-project in Barcelona), die momenteel furore maakt bij de Opera van Berlijn.
Daarnaast is ze werkzaam als correpetitor voor de individuele professionele- en amateurzanger.